21 mei 2019
Terug

Dit moet je zien tijdens je bezoek aan Boston.

Boston, ook wel Bean Town genoemd, is een grote stad aan de noordwest kust van de Verenigde Staten. Het is zelfs de hoofdstad van de staat Massachusetts. Boston is bekend van series als Boston Legal en Rizzoli and Isles, maar ook van het honkbalstadion Fenway Park en het bijhorende team de Boston Red Sox. Maar Boston behelst nog meer dan alleen Fenway Park en de Red Sox. Hier volgen de “must see” plekken van Boston:

De Charles Rivier

Langs de bekende Amerikaanse scholen Harvard en MIT (Massachusetts Institute of Technology) stroomt de Charles Rivier. Om Boston en het aangrenzende Cambridge eens van een andere kant te bekijken kun je er kanoën of varen op een rivier cruiseschip.

Het bloedbad van Boston

Het bloedbad van Boston ook bekend als “het incident van King Street” vond plaats op 5 maart 1770. Tijdens dit bloedbad vermoordde het Britse leger vijf mannelijke burgers en verwondde zes anderen. Dit incident had een grote impact op de geschiedenis. Tegenwoordig zijn er tours die langs het oude staatshuis gaan, waar de Britse koloniale regering zat van 1713 tot 1776. Het bloedbad vond plaats voor het balkon, dit is nu nog te herkennen aan een stenen cirkel op het plein voor het huis.

Faneuil Hall

Dit gebouw bestaat sinds 1742 en werd vroeger gebruikt als marktplaats. In 1761 werd het gebouw vernietigd door brand en alles brandde af, behalve de stenen muren. In 1762 is het gebouw weer herbouwd. Tijdens de Britse bezetting in 1775 werd het gebouw gebruikt als theater. Tegenwoordig is het gebouw onderdeel van een grotere marktplaats en doet dienst als indoor/outdoor winkelcentrum en food market.

New England Aquarium

Het aquarium zit vlak naast de haven en doet onderzoek, onderwijst kinderen en stelt allerlei schepsels uit de zee tentoon. Vanuit de haven kunt u ook per boot walvissen kijken of naar het beroemde Cape Cod of Princetown.

 

Boston Common en Boston Public Garden

Boston Common is het meest beroemde park in Boston en ligt dichtbij Beacon Hill en het financiële district. Het park is het oudste stadspark in de Verenigde Staten. Daarnaast gelegen vind u ook Boston Public Garden. Boston Common is ook het beginpunt van het beroemde Freedom Trail. In de winter kunt u schaatsen op de Frog Pond, een aanrader is om dit ’s avonds te doen omdat de vijver verlicht is met vele lichtjes, wat zorgt voor een geweldige sfeer.

In Boston Public Garden is het beroemde bankje te vinden waar de film Good Will Hunting is geschoten. Toen Robin Williams overleed was dit bankje bedolven onder de bloemen, kaarten, geschreven teksten en tekeningen met krijt. Daarnaast is er nog een beroemde attractie in het park: The Make Way for Ducklings standbeeld. Naast een wandeling kunt u ook in zwanenbootjes varen of het meer, de zwanen voeden of gewoon van het weer genieten op een van de vele bankjes.

Musea

Indien u van musea houdt is Boston ook de ideale plek. Onder andere is het Kindermuseum, het Wetenschappelijk Museum en het Kunstmuseum te vinden in de stad.

Toch liever naar New York? Ook hiervoor hebben wij tips: 'Reistips New York'

Dit moet je zien tijdens je bezoek aan Boston.