01 december 2017
Terug

Hawaii natuur

Natuurlijk de witte stranden, overweldigend regenwoud en de inktzwarte maandlandschappen, een reis naar Hawaii is een natuurparadijs. Dat de natuur op Hawaii bijzonder mooi is daar hoeven we waarschijnlijk niemand meer van de overtuigen. De eilandengroep behoort tot de mooiste van de wereld. In Hawaii heeft de natuur ook voor veel verrassingen gezorgd zoals de zwarte en groene stranden. De planten en bomen zijn ook apart, zo komt de bekende Rainbow Tree voor op Maui. De Eucalyptus Deglupta zoals deze boom officieel heet, laat regelmatig stukken van de schors vallen waardoor je de groende hars aan de binnenkant ziet, de hars veranderd van kleur waardoor je een kleurverandering waarneemt. 

 

Erg veel diersoorten zijn er op Hawaii niet, op het land leven wel behoorlijk wat verschillende vogelsoorten en in de zee zwemmen natuurlijk wel veel zeedieren. Zoals de populaire dolfijnen en walvissen.  Voor velen is Hawaii een van de mooiste eilander ter wereld. Surfen, snorkelen en duiken zijn favoriete tijdsbesteding van de toeristen maar ook zeer zeker van de lokale bevolking. Van de meer dan 130 vulkanische eilanden zijn er zes open voor toerisme. Voor de echte natuurliefhebber zijn de mooiste eilanden van Hawaii Kauai en Maui. De andere eilanden zijn ook zeker mooi en bijzonder hoor. Welk eiland moet je bezoeken tijden je reis? We geven een overzicht van de verschillende natuur op elk eiland en nemen je meer naar de mooiste stukken. Wat is het mooiste eiland van Hawaii?
 

Big Island

Dit is het grootste eiland van Hawaii. Hawaii Island heeft dezelfde naam als de eilandengroep en word daarom vaak Big Island genoemd.  U vindt hier nog twee actieve vulkanen Mauna Loa en Kilauea, deze twee reuzen liggen in het Volcanoes National Park aan de zuidkant van het eiland.  Een autorit van ongeveer 18 kilometer brengt u over de Crater rim drive, langs het woestijngebied, door het regenwoud naar de top van de krater van de Kilauea vulkaan. Er zijn verschillende wandelroutes die leiden dor de zwarte landschappen, plantrijke natuurgebieden waar het stoom nog uit de grond komt. Er zijn ook mogelijkheden om lava de zee in te zien stromen, hiervoor is het handig om lokaal even te informeren. 

Het nationaal park is teven de thuisbasis van unieke dierensoorten, zoals de vleesetende rups, de happy face spider, de Hawaiian honeycreeper, een vogelsoort die voorkomt in alle kleuren van de regenboog. De bedreigde Honu ea schildpad komt nog wel op het strand bij Punalu’u  Beach. Dit is een zwart vulkanisch strand. Absoluut uniek is het groene strand wat maar op twee plekken in de wereld voorkomt, de andere ligt op het Galapolos eiland en de andere vindt u hier op Hawaii. Er zijn ook veel watervallen op die u kunt bezoeken, de bekendste is Akaka Falls. 
 

Oahu

Oahu is het meest toeristische eiland van Hawaii. Vanaf de vele hotels en resorts bent u zo via de vele wandelbaden in het regenwoud. De noordkust veranderd met name in de winter in een surfparadijs, golven zijn soms meer als 10 meter. Van over de hele wereld komen surfers en windsurfers hiernaartoe om te surfen. Voor de echte avonturiers is er een mogelijkheid om met haaien te zwemmen. Een van de mooiste strand ter wereld vind u ook hier Lanikai Beach. Op het eiland Oahu ligt de hoofdstad Honolulu en is de thuishaven van de Amerikaanse vloot in de Grote Oceaan; Pearl Harbor. 

Maui

Een van de populairste vulkanen op Hawaii is de Haleakala op Maui. De Haleakala vulkaan (vrij vertaald: Huis van de Zon) wordt beschermd door de godin van de vulkanen Pele. Wie een stukje vulkaan probeert mee te nemen wordt door haar overladen met ongeluk, zeggen de lokale bewoners, u bent dus gewaarschuwd!  De 55 kilometer lange bergweg leidt u naar de top van de krater op die op drie kilometer hoogte ligt. Bij zonsopgang en zonsondergang is het uitzicht er spectaculair, ’s nachts biedt de heldere hemel een blik op de sterren aan het firmament. Afgesloten van de rest van het eiland ligt het pittoreske Hana, te bereiken via een slingerweggetje door de schitterende groene natuur, turquoise zee en tal van watervallen. Niet te missen op Maui het maanlandschap van Haleakala Crater in het gelijknamige nationale park en de zwarte lavastranden. Een andere mogelijk om te genieten vanaf het water is om walvissen te spotten. Dit kan van half december tot april. Vanaf de haven Lahaina vertrekken de speciale whale watiching boat tours. Het is ook mogelijk om ze te zien vanaf de stranden van Kaanapali, Kihei en Wailea. 

 

Kauai

Kauai is het meest ongerepte eiland van Hawaii, een exotisch pareltje. De bergachtige kust met de betoverende stranden van Na Pali staan bekend als een van de mooiste ter wereld. Op het eiland bevinden zich enkele natuurwonderen, zoals de Kalalau Valley bekend van vele foto’s en wallpapers, de Wailua rivier met haar schitterende waterval, Waimea Canyon is erg indrukwekkend dan heb je ook nog Fern Grotto, Shipwrecks Beach en Kalihiwai Beach die u laten zien hoe uniek dat eiland is. Op Kauai valt heel veel neerslag, in augustus valt dit relatief nog mee, dit is dan ook een goede tijd om te hiken of een van de mooie wandelroutes te lopen. De natuur is adembenemend mooi; ongerepte stranden met groene bergen wisselen elkaar af. U vindt er verschillende watervallen bij de bergen. Een mooi wandelgebied is de Waimea Canyon, de Grand Canyon en de Stille Oceaan. Op sommige plaatsen is de kloof wel 900 meter diep en loop dwars door het eiland Kauai. De aarde is vuurrood, ontstaan door erosie gevolg van het vele water dat afgevoerd wordt vanaf Alaka Swamps, een van de natste plekken op aarde. 

Weet u het al? Wat is het mooiste eiland van Hawaii of zou u er graag meerdere of allemaal willen bezoeken? 


Hawaii natuur