25 oktober 2017
Terug

Sisterhood of Travelling

Maak kennis met de twee zussen Chantal en Natascha die de website Sisterhood of Travelling hebben opgericht in 2015. Met als doel: “Omdat wij denken dat wij jou kunnen helpen met jouw volgende reis. De site staat vol met tips & tricks en we hopen dat je hier iets aan zal hebben.” 

Reisverslaafd

Beide zussen zijn inmiddels reisverslaafd en dat hebben ze niet van een vreemde. Het werd namelijk  met de paplepel ingegoten. Met hun ouders gingen ze in hun jongere jaren al naar landen zoals: Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Portugal en Spanje. Maar ook veel verder van huis zoals Amerika, Cuba en Mexico. Om deze fantastische reis ervaringen niet te vergeten hielden ze altijd een dagboek bij en maakten ze talloze foto’s. Doordat ze het zo ontzettend leuk vinden om alle reiservaringen te delen hebben ze deze website opgericht. 

Ontdekken

Het liefst gaan ze naar plaatsen waar ze nog niet eerder zijn geweest om nieuwe dingen te ontdekken. Ook dit hebben ze meegekregen van hun ouders, daar zij ook nooit naar dezelfde plaatsen gingen. Zo ontdekken ze dus steeds is nieuws, en hebben ze altijd interessante ervaringen met ons te delen. 

Wereldreis 

Februari 2017 zijn ze terug gekomen van een wereldreis van drie maanden die ze samen gemaakt hebben. Zo zijn ze begonnen in Azië, daarna door naar Australië, Nieuw-Zeeland, Hawaii en vanuit Los Angeles weer terug gekeerd naar Nederland.

Backpack

Tijdens hun wereldreis hebben ze gebruik gemaakt van een backpack. Een backpack is eigenlijk onmisbaar tijdens het maken van lange reizen. Maar, wat neem je wel en niet mee? Denk van te voren goed na over wat je echt nodig bent, en wat je wel kunt missen. Neem bijvoorbeeld een dikke trui mee in plaats van twee. Want ten eerste wegen ze veel, en ten tweede neemt het veel ruimte in beslag. Zo werkt het ook met schoenen, neem comfortabele schoenen mee, maar ben je echt twee paar nodig of redt je je wel met een paar?  Chantal en Natascha geven wat tips:

Fotocamera
Je kunt niet zonder fotocamera, zodat je nog eens terug kunt kijken naar alle bijzondere plaatsen die je hebt bezocht.
Verloopstekker
Omdat stekkeraansluitingen nogal kunnen verschillen per land, is het handig om een verloopstekker mee te nemen. Zo kun je altijd je telefoon, laptop en fotocamera ergens opladen.
Laptop
Tijdens hun wereldreis hebben ze een laptop meegenomen omdat ze ons graag op de hoogte wilden houden van al hun ervaringen. Ook konden ze met de laptop wat werk verrichten tijdens het reizen.
Lonelyplanet
Dit is een boek wat heel populair is onder de backpackers. Een absolute must dus!
Zonnebrandcrème 
Wanneer je naar een zonnig land gaat is het heel belangrijk om zonnebrandcrème met de juiste factor mee te nemen. Want niets is vervelender dat verbanding door de zon, en het is ook nog eens gevaarlijk. De zusjes gebruiken zelf de crème van Dr. Murad welke ook nog eens huidverbeterend is. 
Zonnebril
Ook heel belangrijk natuurlijk, maar zorg er wel voor dat je er een goede stevige brillenkoker omheen hebt, omdat je niet wilt dat je zonnebril stuk gaat in je backpack.
Muziekoortjes
Hoe lekker is het om af en toe te kunnen genieten van muziek wanneer je op het vliegveld moet wachten, in het vliegtuig zit of gewoon lekker op het strand ligt.
Creditcard
Een creditcard in het buitenland is eigenlijk onmisbaar. Dit maakt het betalen namelijk een stuk makkelijker.

 

Chantal en Natascha hebben nog veel meer reistips voor je op een website staan. Zo beschrijven ze namelijk ook de voor- en nadelen van een wintersporten op en gletsjer en ben je nieuwsgierig geworden naar al hun andere reiservaringen, neem dan een kijkje op hun website sisterhoodoftravelling.com

Sisterhood of Travelling