21 april 2017
Terug

Rocky Mountain National Park

In het westen van Noord-Amerika liggen de Rocky Mountains. Deze bergketen strekt zich uit over een gebied van in totaal meer dan 4800 kilometer van new Mexico tot aan Canada. Elk jaar weer komen hier vele toeristen op af. De Rocky Mountains, ook wel de Rocky’s genoemd, loopt dwarsdoor verschillende nationale parken zoals: Waterton,  Grand Teton en Glacier National Park, Canada door Banff,  Kootenay, Yoho National Park, Jasper en Yellowstone. En niet te vergeten het Rocky Mountain National Park in Colorado. Deze parken hebben verschillende uitkijk plekken waar je de Rocky’s goed kunt zien.  

Dieren in de Rocky’s

Wanneer je naar het Rocky Mountain National Park gaat, dan wil je natuurlijk ook wat dieren spotten. Nu kan dat soms best lastig zijn, omdat het echt afhankelijk is van het seizoen. De meest voorkomende diersoorten zijn: herten, coyotes, otters, vleermuizen, wapiti’s, elanden, dikhoornschaap, zwarte beren en poema’s. Al zul je de zwarte beer en de poema er niet snel tegenkomen. Dit zijn namelijk nogal schuwe dieren en laten zich niet snel zien. De wapiti daarentegen is helemaal niet schuw en zul je dus hoogstwaarschijnlijk wel tegenkomen in het park. Wanneer je de dieren graag wilt zien kun je het beste in de ochtend of avond het park bezoeken. Het is niet toegestaan om wilde dieren te voeren. 

 

Het park

Om het park te kunnen betreden volg je Trail Ridge Road met de auto vanuit Denver (Colorado). Deze weg brengt je tot hoog in de bergen. Hoe hoger je gaat, hoe minder bomen en planten je tegen zult komen omdat deze niet kunnen bestaan op die hoogte. Wanneer je aan komt op het hoogste punt, kun je genieten van een prachtige uitkijkplaats waarbij je zicht hebt over het hele park. Ook kun je de hoogste berg zien liggen met een hoogte van 4.402 meter: Mount Albert.   

 

Verblijven in en om de Rocky’s

Het Rocky Mountain National Park is erg groot, en eigenlijk niet in één dag te bezichtigen. Daar is gelukkig iets op bedacht, je kunt er namelijk ook overnachten. Dit is ideaal want dan kun je echt de tijd nemen om alles te zien. Als je van kamperen houdt kun je zelfs in het park overnachten. Wil je liever wat meer luxe, dan kun je een accommodatie huren in de omliggende steden. Het is wel aan te raden om kampeerplaatsen of accommodaties van te voren te reserveren, met name in de zomermaanden. Of ga op zoek naar je eigen recreatiewoning in de Verenigde Staten.

 

Het weer

Het weer in de Rocky’s wisselvallig. Zelfs in de zomermaanden kan het er sneeuwen en regenen. Daarom zijn sommige wandelpaden gesloten voor bezoekers omdat het te gevaarlijk is om te betreden. Wees daarom altijd voorzichtig. Als je de hoger gelegen delen van de Rocky’s bezoekt is het er vaak wat minder grillig maar het zal er altijd kouder zijn als in de valleien. Het beste is om verschillende lagen kleding aan te trekken zodat je iets uit kunt trekken bij warmte en iets aan kunt trekken bij koude. Check altijd het weer vooraf zodat je niet plotseling middenin een enorme onweersbui terecht komt. Helaas is dit niet altijd goed te voorspellen door de enorme temperatuurschommelingen. 
 

Rocky Mountain National Park