27 september 2017
Terug

Mooiste plekken Arizona

Hieronder de top 10 mooiste natuurgebieden in Arizona:


1. Monument Valley

Op de grens van Arizona en Utah is het land van de Indianen. Het natuurgebied Monument Valley vormde steeds vaker het decor van Westerns. De mittens zijn losstaande, enorme rotsformaties, die oranje van kleur zijn. Deze bijzondere rosten veranderen rond ochtendgloren en zonsondergang in de mooiste kleuren. Het park kan u verkennen met diverse tours, met jeep of ter paard en onder begeleiding van een gids.

 

2. Lake Powell

Lake Powell is gelegen op de grens van Arizona en Utah. Het is een mooi azuurblauw meer dat prachtig gecontrasteerd is met de okerkleurige rosten eromheen. In de omgeving zijn veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Zoals de Rainbow Bridge, een van de grootste natuurlijke gebergten ter wereld, de Horseshoe Bend en onbekende rots gebieden zoals de Coyote Butts en de White Pocket.

 

3. Antelope Canyon

De slot cayon bij Page genaamd de Antelope Caynon, is zeker een bezoekje waard. De kloof bevindt zich onder de grond. Er loopt een pad doorheen. Onder begeleiding van een gids kan u de canyon verkennen.

4. Grand Canyon

De Grand Canyon is het hoogtepunt van een rondreis door Arizona. Het is namelijk in werkelijkheid nog 100 keer indrukwekkender en imposanter dan alle foto’s die u heeft gezien. Wanneer u een afdaling maakt in de Caynon maakt u pas echt kennis met de diepte van de kloof. Let goed op: wat u afdaalt moet u daarna ook weer stijgen.


5. Havasu Falls

Havasu Falls is een van de zijkloven van de Grand Canyon aan de westelijke zijde. Het is een ravijn met hoge, rode rotswanden. De kloof is uitstekend te voet of te paard bereikbaar. In dit gebied bevinden zich enkele van de mooiste watervallen die er zijn in Arizona. Waaronder de Havasa Falls. Het azuurblauwe turquoise water contrasteert erg mooi tegen de oranje rotswanden. Vanaf de parkeerplaats zult u 13 km moeten wandelen tot Supai. Daarvandaan wandelt u ongeveer 2 km verder tot aan de 23 meter hoge Navajo waterval. Wanneer u nog een kilometer verder loopt treft u de Havasu Falls. Deze waterval is dan ook meer dan 30 meter hoog en adembenemend mooi. In de turquoise poel aan de voet van de waterval kunt u heerlijk baden. Verder op de route liggen nog enkele watervallen en zult u uiteindelijk aankomen bij de Colorado rivier. De kloof zal hier steeds nauwer en moeilijker begaanbaar zijn.

6. Coal Mine Canyon

Ten noorden van Cameron, bij Tuba City, is een bezoek aan de Coal Mine Canyon zeker een aanrader. Het is een prachtige kloof met tal van verschillende mooie kleuren. Hier zult u bijna niemand tegen komen!

7. Petrified Forest National Park

We komen aan bij een gebied wat meer in het zuiden ligt, in de omgeving van Flagstaff. Ten westen van deze stad ligt een relatief onbekend park. De heuvels vertonen verschillende lagen in diverse kleuren bruin, grijs en rood.  Er liggen overal verspreide versteende bomen. Er stond namelijk 225 miljoen jaar geleden hier een bos van sequoia’s: vandaag de dag liggen de versteende restanten verspreid over het woestijnachtige gebied. De auto gaat door het Petrified Forest, maar het is nog leuker om hier te gaan wandelen. Een echte aanrader is dan: Blue Mesa Trial, deze route heeft prachtige uitzichtpunten.

8. Little Painted Desert

Ten oosten van Flagstaff aan de Interstate 40, voert een weg, de Stage Route 87, vanaf Winslow naar het Noorden. Hier vindt u na ca. 20 km aan de linkerkant een zijroute naar Little Painted Desert County Park. Dit zijn badlands: kale heuvels met horizontale strepen in geweldige kleuren. Donkerrood, paars, grijs geel en oranje: de kleurschakelingen zijn adembenemend mooi. De mooiste kleuren vindt u in de namiddag. Een 3 km lange scenic drive voert door het natuurgebied, echter is het wel regelmatig gesloten. Het park wordt beheerd door de Navajo Indianen.

9. Canyon de Chelly National Monument

Chelly en de Caynon behoort tot 100% toe aan de Navajo. De toegang is beperkt en er kan uitsluitend naartoe worden gegaan onder begeleiding van een gids of ranger. Het White House Ruin is een pad dat voor alle bezoekers toegankelijk is. Over het algemeen bezoeken mensen de Chelly en de Caynon met de auto en rijden dan over de North Rim en South Rim drive. Hoogtepunten die u niet wilt missen zijn de prachtige rotsformaties, waaronder de bekende 240 meter hoge Spider Rock, en ruïnes.

10. Sedona

De Sedona is zeker de moeite waard, het is centraal gelegen in Arizona, ten zuiden van Flagstaff. Meng rondreis door het zuidwesten van Amerika houdt hier even pauze voor of na een bezoek aan Flagstaff, vanwege de prachtige donkerrode rotsen: de meest beroemde is Cathedral Rock, deze is vooral mooi rond zonsondergang. De wandelpaden zijn hier echt moeilijk te ontdekken, maar u kunt wel mooie tochtjes maken. De natuur in dit gebied is dan ook bijzonder mooi. 


Mooiste plekken Arizona