18 oktober 2017
Terug

Just Live Blog!

Justliveblog.nl is opgericht door Stéphanie in 2015. Zij was destijds al twee jaar ziek en liep steeds tegen één ding aan en dat is veel onbegrip doordat chronisch ziek zijn nogal een taboe is. En daar wilde zij juist verandering in brengen door deze website op te richten. Uiteraard is zij niet de enige die hier tegenaan loopt. Door het oprichten van deze website kwam ze er achter dat veel meer mensen in het dagelijks leven op onbegrip stuiten. Dit was voor Stéphanie een teken dat ze moest gaan uitbreiden, en inmiddels hebben ze een team van 10 mensen. Hun motto is dan ook: “Samen staan wij sterk!”

 

Verschillende mensen met verschillende aandoeningen

Deze tien mensen hebben dagelijks te maken met verschillende beperkingen. De aandoeningen lopen nogal uiteen namelijk; ACNES, Pancreatitis, Angststoornissen, Thoracic Outlet Syndroom, Syndroom van Tietze, Chronische Migraine, PDS, Fibromyalgie, Hypermobiliteitssyndroom, Ehlers Danlossyndroom type 3 en een dwarslaesie. Het is heel moeilijk om steeds maar geconfronteerd te worden met je beperkingen. Maar deze mensen zitten niet bij de pakken neer en staan zeer positief in het leven.

 

Het doel

Het doel van deze website is om verschillende chronische aandoeningen aan het licht te brengen. Ze hopen hiermee op meer begrip van de medemens. De meeste chronische aandoeningen zie je niet vanaf de buitenkant. Mensen kunnen vaak niet zien hoe slecht iemand zich eigenlijk kan voelen. Hierdoor stuiten veel mensen op onbegrip. Je ziet er toch immers goed uit, dan zul je je ook wel goed voelen, denken veel mensen. Ook is het voor een gezond iemand lastig om zichzelf te kunnen verplaatsen in een chronisch zieke. Juist omdat het aan de buitenkant niet zichtbaar is, wordt er vaak geen rekening gehouden met de beperkingen van een ander. En de chronisch zieke heeft er niet altijd behoefte aan om het uit te leggen. Hierdoor gaan ze vaak over vele grenzen heen, of ze zonderen zich af waardoor ze in het isolement raken en erg eenzaam worden.

 

Onderwerpen op Justliveblog.nl

Ondanks alle beperkingen houden zij de blogs heel positief. De onderwerpen lopen nogal uiteen, maar zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: 

  • Health: Onder deze categorie vind je blogs over de gezondheid van alle teamleden, maar ook over producten die zij gebruiken wat hun helpt bij alle dagelijkse beperkingen.
  • Mindset: Hier vind je blogs die over het leven gaan van de teamleden in de breedste zin. Hier wordt bijvoorbeeld ook besproken hoe het komt dat zij zo positief in het leven staan ondanks alle tegenslagen.
  • Lifestyle: Deze categorie bevat eigenlijk de meest uiteenlopende onderwerpen. Van muziek tot inrichten van je huis en van films tot mama blogs.
  • Beauty: Spreekt eigenlijk voor zich. Hier vind je blogs over schoonheid. Ook worden hier reviews besproken over bepaalde producten die ze hebben getest.
  • Travel: In deze categorie vind je reisblogs met bestemmingen over de hele wereld. 

 

Just Live Blog!