19 december 2017
Terug

It’s a nature lovers heaven

De prachtige regio aan de westkust van Amerika, de Big Sur in Californië is een aaneenschakeling van de mooiste landschappen. Wanneer u met de auto de weg volgt die door het prachtige natuurgebied heen slingert rijdt u door een van de mooiste natuurgebieden van Amerika. U zal regelmatig willen stoppen om de prachtige natuur langer te willen bewonderen of een wandeling te maken door de omgeving. Zet vooral ook even de auto stil op het moment dat de zonder ondergaat, dit prachtige fenomeen kan u dan rustig bekijken. 

Highway 1 is de autoweg die langs de adembenemende kustlijn van Californië kronkelt, de Big, Sur tussen San Simeon en Carmel is zonder twijfel het allermooiste gebied. 145 kilometer lang kom je geen verkeerslicht of winkelcentrum tegen, alsof je alleen op de wereld bent. De route gaat door dichte bossen, rotsachtige kustlijnen en hoge bergtoppen en diepe dalen. De route zelf is al mooi genoeg dat je eigenlijk niet hoeft af te wijken. Toch zijn er plekken onderweg die een tussenstop zeker meer dan de moeite waard zijn. De Bixby Creek brug is daar een mooi voorbeeld van, deze enorme boogbrug is een van de grootste in zijn soort en is tussen twee rotsen ingeklemd. 

 

De kust is overal heel grillig omdat deze uit rotsen bestaat, om bij een strand te komen moet je vaak een stuk wandelen en over de rotsen klimmen. Van alle verstopte strandjes is Pfeiffer Beach het mooiste, het zandstrand kleurt hier paars vanwege de gekleurde steentjes en met de rots partijen op het strand is dit een stop waard. Voor de kust staat een boogvormige rots en als de zon bijna onder is schijnt hij precies door het gat. 

Een prachtig uitzicht over zee heb je bij Point Sur, de groene rotst ligt een paar meter uit de kust en wordt door het strand verbonden met het vasteland. Wat meteen opvalt is de hoge vuurtoren die vanuit de omgeving goed te zien is. Deze oude vuurtoren is niet meer in gebruik, maar je kan er een rondleiding krijgen en genieten van het uitzicht. 


Mocht u tijdens de autorit nog actieve wandeling willen maken dan is Pfeigger Big Sur State Park de perfecte plek om te hiken. Het is het grootste park van de Big Sur, je wandelt er tussen de eeuwenoude bomen die tientallen meters boven je uit torenen. Niet alleen de hoge bomen maar ook de steile kliffen en de Pfeiffer Falls, een prachtige waterval, zorgen voor een avontuurlijke wandeling. Als u echt de tijd wil nemen voor dit prachtige bos in het midden ligt een kleine camping waar u met een tentje zou kunnen overnachten. 

Er zijn verschillende watervallen te bezoeken, de meeste bijzondere is de McWay waterval in Julia Pfeiffer Burns State Park, deze 24 meter hoge waterval komt uit in een baaitje. Het water stroomt tussen de piekerige rotsen uit naar het goudkleurige zand in de azuurblauwe zee van de baai. In de winter is het zelf mogelijk om walvissen in de buurt te spotten. 

De mooiste periode om deze route te rijden is van april tot oktober, dan is het weer op zijn mooist en is het vaak al lekker warm. Tevens zijn in de buurt dan ook alle faciliteiten geopend. Omdat het een populaire route is, zijn er deze periode ook meer toeristen. 


It’s a nature lovers heaven