05 januari 2018
Terug

Goed voorbereid op reis met de volgende reis tips

Uw ESTA aanvragen, doe dit op tijd!

Wij adviseren u om 4 weken voorafgaand aan uw reis een ESTA aan te vragen. In ieder geval 72 uur van te voren, omdat het Amerikaanse CBP er 72 uur over mag doen om tot een beslissing te komen.
Uw paspoort moet gedurende uw geplande verblijf in Amerika geldig zijn. 
Het is verplicht dat iedereen een eigen paspoort in het bezit heeft. Kinderen kunnen dus niet op het paspoort van hun ouders meereizen.

Zoek voorafgaand aan uw reis alle adressen op van de bezienswaardigheden die u wilt bezoeken

• Zet al deze adressen in een boekje, en neem deze mee op reis. Zo bent u er zeker van dat u er geen een zult vergeten tijdens uw reis.  U zou ook eventuele noodnummers kunnen noteren in dit boekje zodat u altijd alle belangrijke adressen en telefoonnummers bij de hand heeft.

Zoek voordat u op reis gaat uit of u bereik heeft met uw mobiele telefoon in Amerika

• De kosten van het telefoneren in Amerika kunnen nogal hoog oplopen. Wanneer u een SIMlockvrije telefoon heeft, zou u kunnen overwegen om in Amerika een InternationalSIM  aan te schaffen. Hiermee kunt u al vanaf 7 cent per minuut bellen van Amerika naar Nederland. 

Let op welke elektrische apparaten u meeneemt:

In Amerika maken ze alleen gebruik van 110 volt systemen. Dat scheelt dus nogal wat met de Nederlandse systemen die 220 volt aankunnen. Let dus goed op of uw elektrische apparaten ook op 110 volt functioneren of vraag een elektronica zaak om advies. 

Wat mag u aan bagage meenemen in het vliegtuig: 

Voor vluchten naar Amerika geldt een maximumgewicht van 23 kilo per koffer.
Het is niet meer toegestaan om uw ruimbagage op slot te doen vanwege controles op explosieven. Wat wel mag, is uw ruimbagage afsluiten met een door de Transportation Security Administration goedgekeurd slot. Kofferwinkels verkopen deze TSA-sloten.
Vloeistoffen mogen per verpakking maximaal 100 milliliter bevallen en u moet deze in doorzichtige hersluitbare verpakkingen stoppen.
U mag uitsluitend noodzakelijke medicatie meenemen, in de oorspronkelijke verpakking,  in uw handbagage zolang u een ondertekende verklaring van uw huisarts heeft. Deze moet in het Engels geschreven worden.

Als u van plan bent om door Amerika te toeren en hiervoor  een auto te huren, dan zijn er een aantal dingen waar u op moet letten:

Er zijn in Amerika nogal wat autoverhuur bedrijven. Het is dan ook van belang om een groter en bekend autoverhuur bedrijf te zoeken. Deze hebben namelijk vaak meerdere vestigingen zodat  deze u sneller hulp kunnen bieden wanneer u onverhoopt in de problemen komt. 

Hier de grootste autoverhuur bedrijven op een rij: Hertz, Avis, Budget, National, Alamo, Dollar en Thrifty.

Het is van belang dat u van te voren bedenkt wat voor soort auto u zou willen huren. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw wensen. Wanneer u er uit bent welke auto u wilt huren, dan kunt u prijzen gaan vergelijken. 
Het is vaak het makkelijkst om vanuit Nederland al een huurauto te regelen. Let er wel op dat de meeste bedrijven om betaling met een creditcard vragen. 

Wij wensen u alvast een hele fijne reis naar Amerika! Met deze tips gaat dat vast lukken!


Goed voorbereid op reis met de volgende reis tips