10 november 2017
Terug

Directe vlucht naar Salt Lake City

Stel, je wilt gaan skiën in Amerika, maar ziet een beetje op tegen de lange reis. Dan neem je toch gewoon de directe vlucht van Amsterdam naar Salt Lake City! Door deze directe vlucht is Utah het snelst bereikbare wintersportgebied in Amerika geworden.

Hoe snel gaat deze directe vlucht?

Utah zegt zelf dat je binnen 12 uur vanuit Amsterdam in Utah kunt zijn. Wat wij ons afvroegen was, zou dat nou echt kunnen? Josée en Else van de website www.wintersportcanadaamerika.nl hebben het getest. Om 09:50 uur is het vliegtuig vertrokken vanuit Amsterdam en om 20:15 uur zijn ze geland in Salt Lake City. Ze hebben er dus iets meer dan 10 uur over gedaan. Vanwege het tijdverschil zijn ze om 12:15 uur Amerikaanse tijd aangekomen. 

Luchthaven

Wat hun opvalt is dat het een overzichtelijke luchthaven is waarbij je in een minuut van het ene gebouw naar het andere kunt lopen om naar de autoverhuurbalie te gaan. De autoverhuurbalie heeft zelfs een parking nextdoor!

Eenmaal aangekomen

Ze vertrekken om 13:15 uur Amerikaanse tijd met hun gehuurde auto naar Deer Valley; het skigebied. Deze reis zou zo’n 35 minuten moeten duren. Exact om 14:00 uur komen ze er aan. Wat dus inhoud dat ze er iets meer dan 12 uur over gedaan hebben. Utah heeft dus geen woord gelogen! Het fijne is, dat ze in de ochtend vertrokken zijn en door het tijdverschil in de middag aankomen waardoor ze nog tijd zat hebben om alles te regelen zoals de ski’s of spullen uitpakken en de omgeving te verkennen.

Meerdere skigebieden in Utah

Zij hebben gekozen voor het skigebied Deer Valley maar dat is niet het enige wintersportgebied die Utah rijk is. Je zou ook naar Park City kunnen gaan, dit is het grootste wintersportgebied van Amerika, Alta, Snowbird, Sundance, Beaver Mountain, Brian Head of een van de andere gebieden. Keuze zat dus!

Delta Airlines

De rechtstreekse vlucht van Delta Airlines vliegt vier keer per week vanuit Amsterdam naar Salt Lake City. Je mag een bagage van maximaal 23 kilo meenemen. Wil je liever je eigen ski’s meenemen, dan dien je een toeslag van €85,- te betalen. Je kunt er ook een skisafari boeken omdat de afstand tussen de tien meest belangrijke wintersportgebieden minimaal is. Zo kun je genieten van de meest populaire wintersportgebieden die Utah te bieden heeft!

 

Wil je meer weten? Vraag dan nu een offerte aan!


Directe vlucht naar Salt Lake City